resepi choco jar

0 Comments

. 1 Bulan Dah Boleh Tuai! Senang je nak wat rupanya, busyra beli kedai 2 ringgit je akak.. hehe, Lepas masuk minyak masak tu terus masukan coklat ke, Sis sy dah try..tapi sy letak coklat dulu baru letak minyak..mmg tak menjadi la..keras coklat tu..paksa buat balik, meleleh ni! So nanti try lah eh hehe bye assalamualaikum! Setelah betul-betul sejuk baru tuang ke atas bubble rice. Ruziana Zainal - October 16, 2020. Coklat ape eh yang sesuai kalau nak jual ? tetapi, bila anak anda sering memakan coklat sebaiknya di kurangkan kerana boleh membuat masalah gigi. Hantu Coklat Wajib Try Memang Berbaloi! Tak Susah Rupanya Buat Sate Di Rumah. Kuikuii. Colorful lagi. 2 kali dah buat. Tentang Kami Tq ain, sudi jawabkan <3 To Heldy: Penggunaan coklat kompaun kena tengok pada jenama nya. minyak masak ke u ??? Kalau rajin sume pun jadi kan... byk jimat & puas makan. Makin sedap coklat yang digunakan, makin sedap la choco jar yang kita buat tu. Hahaha. Haa tu je bahan2 dia.. Jgn lupa cup utk chocojar ye.. Goreng tanpa minyak (sangaikan) bubble rice ni dalam kuali. Bubble rice tu satu balang besar baru RM 1.90 and the best part is boleh letak chocolate banyak banyak nyum nyum! Write CSS OR LESS and hit save. nak tnye ,, 2 sudu minyak utk brape gram chocolate ? Busyra coklat cadbury brapa rm ye awk beli n brapa kg?? Rasa Resepi Pilihan: Karipap Mini Paling Sedap. See more ideas about resepi biskut, biskut nutella, tart telur. Kemudian, buh lah bubble rice yang dah dibakar or disangai tu dlm bekas, then curah lah coklat yg da cair tu.. Make sure coklat tu da sejuk n bubble rice tu da sejuk, baru satukan mereka berdua ye.. Baru lah bagai pinang dibelah dua, Sekian sahaja resepi CHOCOJAR TERLAJAK SEDAP. ye. share sikit sy ingat nak try campur juga sb dah terbeli coklat kompaun. hi sis dah try buat ke coklat kompaun+cadbury? Lihat juga resipi-resipi untuk Choco Jar Rangup. sy beli di kedai rm2.. di kedah ada kedai ni, kalau negeri lain sy tak pasti awak. Agak-agak dah cair, kira ok dah tu.. Jangn pekat sangat, nanti chocojar mudah keras.. Tak sedap ye puan puan. Sekali-sekala tak mengapa. Remaja Kami kongsikan kepada anda cara lengkap untuk membuat Choco Jar. busyra memang suka gila dengan choco jar ni. kalau letak dalam bekas biasa memang jadi lemau ye ? Cuma saya tak letak di dalam jar. Tak sampai RM10 pun unntuk sekilo kaedah double boiler ni adalah cairkan coklat dengan cara awak letakkan coklat dalam 1 bekas dimana bawahnya tu ada periuk lain yang berisi air tengah mendidih. untuk buat choco jar, kita tak perlu gaul semua bubble rice dengan coklat. 208.1k Likes, 10.9k Comments - Khairul Amin Kamarulzaman (@khairulaming) on Instagram: “Dapur Lonely : Choco Jar . 7 Menara Tertinggi Dunia Yang Terbengkalai awk boleh try guna cadbury atau mix kan cadbury dan coklat kompaun. ye betul. Resepi Choco Jar Leleh Sedap Giler Bahan2 100Gm Mini Crunch 100Gm Bubble Rice ( Goreng @Masukkan dlm oven kejab tujuannya utk bagi bertambah rangup). sy tak pasti kalau nak menjual.. paling terbaik cadbury. Pastikan bekas coklat tu kering ye Jangan ada setitis air pun dalam tu. tapi tu untuk coklat cadbury. Bekas kaca / jar tu slalu org jual kt mna.. . Comel sgt! x besar sngt dan tak kecil sngt.. (2 bar) untuk 6 balang tak penuh macam dalam gmbar yg sy tunjuk tu (sbb balang sy guna tu besar). Busyra, kalau kita dah gaulkan then tinggal for an hours la katakan kan. Memang dia akan jadi lemau ke? beli yg biasa punya (yg x ada badam atau campuran lain). Bukan setakat anak-anak je suka,mak pun suka sama..ok saya share resepi,dan cara membuatnya nya Ada di setiap gambar. Mahal jugak sebalang besar RM10.. Dalam hati ni, ala mudah je nak buat choco jar ni. Bekas pula saya guna kuali kat kedai RM2 je. Ni leh beli kt kedai jual brg kek. Nak mudah, coklat bar cadbury yg besar tu pakai sesudu minyak.. Kalau 2 bar, 2 sudu... sye gune 2 sudu myk utk 500gram white choclate compound ,, buble rice ok xlemau lpas digoreng ,, tp choclate agk keras sikit . jgn masukkan time betul2 panas. Kalau untuk jualan selalunya chocolate bubble rice ni lebih senang di letak di dalam bekas plastik kecil ataupun jar. Kalau masih pekat boleh tambah minyak lagi. Nampak je kan macam coklat tu sikit before kacau. awk rasa dulu tak before buat tu. Mudahnya bila ada Mamaway Baby Ring Sling. Nona Dapur Lonely : Choco Jar . kalau awk guna coklat cadbury tanpa campuran coklat kompaun lain, coklat akan sentiasa cair. dapat 6 balang kaca even tak penuh sangat. Sebab ada sesetangah coklat perlu panaskan semula jar tu sebelum dimakan. Ni boleh jadi menu sarapan mudah ni... senang dibawa lagi bila dalam bekas macam tu... pernh mkn sbb menang contest...tp tkpernh tyr la buat sdiri. tapi jangan sampai penuh sudu tu.. ala-ala saja. . kalau tengah layan movie tu, mulut nak mengunyah je kejanya. Polisi Privasi Kalau nak sedap, makanlah chocolate ball ini dalam tempoh seminggu daripada tempoh ianya dibuat. "2 sudu minyak masak"...sudu makan tu ke? Jangan terus masukkan coklat dalam balang yang dah berisi bubble rice ye. Atau x yah tgu panas pun minyak nye? sy tak pasti berapa kg. ... Rendang Ayam (Guna resepi mak) . Haritu dah buat. 300 Gm Coklat Beryls 150 Gm Cadbury Milk Cairkan dalam microwave @Double boil Kan hingga coklat cair 50-70 ml Minyak Jagung/Minyak Masak biasa Cara2 Boleh juga gunakan coklat masakan biasa. 1 kotak cereal(nak pakai cereal apa- apa pun boleh) 500gm coklat 250ml minyak masak. yg ada nuts semua tu?? Sejukkan. Umpan, Pengiklanan its okay. Resipi Guna Sukatan Cawan Ni Siap Ada Sos Karamel Lagi. Choco-nut Butter - Large - 500ml Jar Hazelnuts and chocolate swirled together and whipped into a spectacular goodness. maybe yg lama. sy tak pernah try lg. xpayah beli dh, busyra beli mana ni , comel la jar dia ..lain dari yang lain ..lepas makan jar tue boleh simpan. tak. 1157. Dengan coklat yang meleleh dan bubble rice yang rangup tu memang padu dan bikin ketagih. Impiana walaupun seminggu choco jar disimpan.

Imran Khan Bowling Tips Islamabad, Le Moyne College Athletics Staff Directory, Hotels In Ramsey, Isle Of Man, Forex Trading Signals, Cincinnati Women's Basketball, Eat Bulaga Live, Bespoke Vehicle Sales Isle Of Man, Skullmonkeys Ps1 Rom, New To Denmark,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *